29 juni 2022
19:00

Bengtsfors IF

Referat: Åsebro IF - Bengtsfors IF

Mötet mot Åsebro IF blev som de tidigare sammadrabbningarna jämnt och bra spel av båda lagen. Vi precis som Åsebro strävar efter att rulla boll och spela oss genom våra lagdelar och onsdagen match blev jämn och avgörandet kom i slutet av matchen. Första halvleken slutade 0-0 och spelades i hög värme, men det märktes inte i spelet, hög intensitet och press var det som gällde. Målchanser skapades från båda lagen och Bengtfors var de som hade de hetaste chanserna efter några hörnor och Elin Karlssons friläge, men halvleken slutatde 0-0. Den andra halvleken rivstartade med mål direkt från avspark, där Ebba Fransson hittade Joline Carlsson som löpte ifrån försvaret och satte bollen säkert i mål. Efter målet så vaknade Åsebro till liv och fick en frispark i den 48 minuten på vår planhalva, vi vinner första bollen men den hamnar hos Adriana Jablonska vid straffområdeslinjen hon smäller upp bollen i nättaket, vi blev lite bolltittande här och borde ha jobbat mot bollhållare för att störa motståndaren. Andra halvleken är det vi som är mera bollförande fast vi kommer inte till samma farliga lägen som i första, men vi tar flera avslut i andra halvleken och vågar skjuta oftare. Åsebro får en spelare utvisad i den 85 minuten, vi får inte riktigt till vårt spel och Åsebro tänder till. Lite senare så blir Elin Olofsson skadad i knät efter en duell, vi hoppas på att få se Elin tillbaka på planen snart igen. Det blir dock vi som går vinnande i matchen efter ett mål av Hanna Utter i den 92 minuten, Åsebro får en frispark på egen planhalva som vi vinner och Ebba ser att Hanna är på språng och får bollen och blir helt fri med målvakten, Hanna sätter bollen säkert med lobb i mål. Vi gör två mål som vi inte brukar göra, men vi har tränat på detta under de senaste veckorna och det är kul att se att vi kan göra mål på flera sätt, detta gör att vi kan få ett mer varierat anfallsspel.
Vi avslutar vårsäsongen med att köra en volleyboll turnering och grill, sedan tar vi ett uppehåll och kör igång igen med en tränings vecka med start den 1 augusti.